Motivy a výzvy zavedení DIGITÁLNÍ MĚNY CENTRÁLNÍ BANKY pro Českou národní banku - Malý, Dobromil; Vopátek, Jiří; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat motivy a výzvy spojené s implementací digitální měny centrální banky (CBDC) specificky pro Českou národní banku. Práce se zaměří na identifikaci potenciálních přínosů a rizik, které by zavedení CBDC mohlo přinést, a to jak z pohledu monetární politiky, tak z pohledu technologických a bezpečnostních aspektů.
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses