Faktory ovplyvňujúce rozhodovanie spotrebiteľov pri nákupe bielych jogurtov - Lipovský, Tomáš (2024)
Diplomová práca sa zameriava na analýzu faktorov, ktoré ovplyvňujú rozhodovanie spotrebiteľov pri nákupe bielych jogurtov. Cieľom tejto práce je vyhodnotiť, ako vybrané faktory ovplyvňujú rozhodovanie spotrebiteľov pri online nákupe bielych jogurtov. Zároveň práca skúma vplyv demografických premenných, ako pohlavie, vek, čistý mesačný príjem, počet rodinných príslušníkov a vzdelanie, na preferencie spotrebiteľov. Metodicky práca stavia na conjoint experimente. Výsledky tejto práce sú relevantné pre výrobcov a marketérov potravín, pretože poskytujú hlbší náhľad do preferencií spotrebiteľov a umožňujú lepšie prispôsobenie produktov a marketingových stratégií. Práca ponúka cenné poznatky, ktoré môžu byť využité na zvýšenie konkurencieschopnosti a zlepšenie spokojnosti zákazníkov.