Péče řádného hospodáře při preventivní restrukturalizaci - Hybrant, Michal; Hanousek, Vladimír; Kšír, Otakar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Bakalářská práce se zabývá problematikou péče řádného hospodáře ma-nagementu a její řádnou správou a řízením (corporate governance) ve světle nového zákona č. 284/2023 Sb., o preventivní restrukturalizaci. Teoreticky zaměřená analytic-ká část vysvětluje ústřední pojmy této práce, kterými jsou péče řádného hos-podáře, preventivní restrukturalizace, životaschopnost společnosti, všeobecné a individuální moratorium, metody včasného varování. Praktická část práce baka-lářské práce je zaměřena na kvantitativní výzkum ve formě případové studie. V rámci této studie se práce zaměřuje na zhodnocení finančního zdraví společnosti BLAŽEK PRAHA a.s., která úspěšně prošla reorganizací, která je svou povahou nejblíže preventivní restrukturalizaci. V souvislosti s tímto byla využita metoda včasné-ho varování, coby prvotního signálu možné finanční krize společnosti. Základ-ním cílem bakalářské práce je poukázání na možné praktické využití signálů včasného varování u vybrané společnosti, které mohou zamezit vstupu společ-nosti do úpadku a které mohou mít vliv i na posuzování naplnění péče řádného hospodáře.
Vedoucí práce: Vladimír Hanousek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses