Vnímání a využívání kryptoměn mezi studenty vysokých škol v České republice - Staněk, Martin; Hanousek, Vladimír; Hajdíková, Taťána; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Bakalářská práce zkoumá postoje studentů vysokých škol v České republice ohledně využívání a vnímání kryptoměn. Cílem práce bylo tyto postoje o využívání a vnímání identifikovat. Práce je založena na kvantitativním výzkumu dotazníkového šetření. Na dotazník distribuovaný skrz sociální sítě odpovědělo celkem 207 respondentů. K zjištění bylo stanoveno pět výzkumných otázek a čtyři hypotézy, které usilovaly o komplexní pokrytí, zodpovězení a naplnění cíle. Interpretace výsledků proběhla za po-mocí deskripce a statistických metod nezávislosti jako je metoda Chí-kvadrát nebo Fisherův test. Včetně dalších výsledků, byla zjištěná například demografická závislost na držení kryptoměn a mužském pohlaví, což potvrdilo výsledky jiných výzkumů. Všechny zjištěné výsledky jsou představeny v praktické části práce, kde byly i diskutovány v návaznosti na literární rešerši.
Vedoucí práce: Vladimír Hanousek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses