Psychologické vlastnictví a identifikace s organizací ve vztahu k hodnotovým preferencím pracovníků - Kopřivová, Veronika; Hiršová, Miloslava, 1950-; Komárková, Lenka, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Cílem práce je zjistit, zda se liší hodnoty spojené s psychologickým vlastnictvím od hodnot spojenými s identifikací s organizací. Práce využívá data, která byla získána prostřednictvím provedeného dotazníkového šetření. Dotazníky využité pro sběr dat mají potvrzenou validitu i reliabilitu a měřily míru psychologického vlastnictví a identifikace s organizací. Současně byly zjišťovány hodnotové orientace respondentů. Z vybrané organizace bylo získáno 38 odpovědí, které byly následně analyzovány pomocí statistických metod. Závěrem diplomové práce je nepotvrzení vztahu mezi psychologickým vlastnictvím a hodnotami ani mezi identifikací s organizací a hodnotami. Dále bylo zjištěno, že hodnoty spojené s psychologickým vlastnictvím se neliší od hodnot spojenými s identifikací s organizací. Psychologické vlastnictví a identifikace s organizací jsou podle výsledku diplomové práce součástí jednoho konceptu.
Vedoucí práce: Miloslava Hiršová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses