Přístup maloobchodních řetězců k udržitelnému rozvoji - Bilets, Myroslav (2025)
Téma udržitelné spotřeby je relevantní a nesmírně důležitá z řady důvodů. Změna klimatu, která je často uváděna jako hlavní příčina většiny globálních problémů, má závažné důsledky pro životní prostředí, hospodářství a celou společnost. Cílem tohoto příspěvku je objasnit souvislost mezi změnou klimatu a udržitelnou spotřebou a navrhnout, jak bychom mohli tento problém řešit. Argumentem je, že kvalitní analýza udržitelné spotřeby a jejího dopadu na celosvětovou situaci může poskytnout cenné informace podnikům, vládám a dalším subjektům, které usilují o snížení negativního dopadu lidské činnosti na životní prostředí. Navíc v době, kdy stále více lidí začíná chápat význam udržitelné spotřeby, může tato práce pomoci zvýšit povědomí veřejnosti o této problematice. První část bakalářské práce je literární rešerše, která byla provedena historickou metodou a srovnáním. V druhé části práce je použit smíšený přístup. Výzkum bude založen na formulaci a studiu výzkumných otázek.