Přístup maloobchodních řetězců k udržitelnému rozvoji - Bilets, Myroslav; Dvořák, Jiří; Závodná, Lucie Sára, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Téma udržitelné spotřeby je relevantní a nesmírně důležitá z řady důvodů. Změna klimatu, která je často uváděna jako hlavní příčina většiny globálních problémů, má závažné důsledky pro životní prostředí, hospodářství a celou společnost. Cílem tohoto příspěvku je objasnit souvislost mezi změnou klimatu a udržitelnou spotřebou a navrhnout, jak bychom mohli tento problém řešit. Argumentem je, že kvalitní analýza udržitelné spotřeby a jejího dopadu na celosvětovou situaci může poskytnout cenné informace podnikům, vládám a dalším subjektům, které usilují o snížení negativního dopadu lidské činnosti na životní prostředí. Navíc v době, kdy stále více lidí začíná chápat význam udržitelné spotřeby, může tato práce pomoci zvýšit povědomí veřejnosti o této problematice. První část bakalářské práce je literární rešerše, která byla provedena historickou metodou a srovnáním. V druhé části práce je použit smíšený přístup. Výzkum bude založen na formulaci a studiu výzkumných otázek.
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses