Vliv kontextuálních aspektů každodenních procesů zpětné vazby od nadřízeného na pracovní spokojenost zaměstnanců v rámci malých a středních podniků - Zareva, Danylo (2024)
Bakalářská práce se zabývá vlivem kontextuálních aspektů každodenních procesů zpětné vazby od nadřízeného na pracovní spokojenost zaměstnanců v rámci malých a středních podniků. Výzkum je zaměřen na identifikaci klíčových faktorů zpětné vazby, které přispívají ke zvýšení pracovní spokojenosti zaměstnanců. V teoretické části jsou představené každodenní kontextuální aspekty zpětné vazby. Dále jsou identifikované faktory pracovní spokojenosti a jejich souvislost s dimenzemi zpětné vazby. Na základě teoretické časti, byla navržena metodologie výzkumu, která zahrnuje kvalitativní přístupy. Výsledky výzkumu, na základě interpretativní fenomenologické analýzy, ukazují, že kvalita zpětné vazby od nadřízeného, její příznivost či nepříznivost, a dostupnost zdrojů a podpory jsou klíčovými faktory, které výrazně ovlivňují pracovní spokojenost zaměstnanců. Jasná a relevantní zpětná vazba, ať už pozitivní či negativní, posiluje zaměstnance v jejich profesním rozvoji a dodává jim pocit ocenění a jistoty. Přístup k podpůrným zdrojům a možnost konzultovat problémy s nadřízeným vytváří stabilní a podpůrné pracovní prostředí, což dále přispívá k celkové spokojenosti zaměstnanců.