Politická participace skrze sociální média - Kolář, Adam; Šimůnková, Klára; Bažantová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá tím, jak sociální média ovlivňují politickou angažo-vanost mladých lidí (18-30 let) v České republice, zejména během prezidentských voleb v roce 2023. Zjišťuje, zda sociální sítě napomáhají mladým lidem aktivně se zapojit do politiky, a zkoumá, jak se odlišuje politická aktivita mezi skupinami na základě věku, pohlaví a typu vzdělání. Teoretická část práce nabízí literární rešerši zaměřenou na vysvětlení politické participace a pojmů spojených s tímto tématem. Práce taktéž zkoumá myšlenku slacktivismu a jeho dopad na politickou angažova-nost. Praktická část představuje výzkum a replikovanou studii. Z literární rešerše současně vyplynula výzkumná otázka a následně hypotézy. Dále práce představuje a interpretuje výsledky a jejich analýzu a navrhuje doporučení pro další výzkum. V závěrečné kapitole je celá práce shrnuta.
Vedoucí práce: Klára Šimůnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses