Komparativní UX studie webových stránek českých vysokých škol - Buková, Aneta; Novák, Michal; Přibil, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Bakalářská práce se zabývá user experience webových stránek českých vysokých škol a její analýzou. Hlavním cílem je zjistit, jaké faktory ovlivňují webovou navigaci a celkovou přístupnost webových stránek. Pro výzkum je použit eye-tracking, který je doplněn o rozhovory, které přispívají k hlubšímu pochopení postojů a preferencí respondentů. Data byla vyhodnocena na základě časové náročnosti plnění zadaných úkolů a jejich procentuální úspěšnosti nalezení. Pro bližší pochopení byly provedeny rozhovory, které byly následně vyhodnoceny. Z výsledků bylo zjištěno, že nejvíce přehledné webové stránky má Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, tudíž byla zodpovězena výzkumná otázka. Hlavním faktorem, který ovlivňuje celkovou přístupnost webových stránek, je přehlednost a intuitivnost. Ne všechny webové stránky byly přehledné a intuitivní, přestože tyto faktory jsou zásadní.
Vedoucí práce: Michal Novák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses