Budování athlete brand image na Instagramu : Komparace vlivu obsahu postů na placenou spolupráci a follower engagement v kontextu atletiky - Hálová, Adéla; Šimáček, Petr; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Práce se zabývá vlivy působící na tvorbu athlete brand image na vybrané sociální síti. Cílem práce je komparace příspěvků mezi vybranými atlety v návaznosti na jednotlivé dimenze MABI, follower engagement a pohlaví. Zmíněné vlivy jsou charakterizovány v literární rešerši a tvoří podklad pro tvorbu výzkumných otázek a hypotéz. Sběr dat probíhá prostřednictvím pozorování aktivity vybraných sportovců na sociální síti Instagram. Následně jsou uplatněny statistické testy v podobě Chí-kvadrátu testu nezávislosti, Studentova t-testu a Welchova t-testu pro ověření hypotéz. Výsledky prokazují rozdílnost ve follower engagementu u jednotlivých pohlaví a významnost vlivů dimenzí MABI.
Vedoucí práce: Petr Šimáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses