Komunikace rozvojových záměrů měst s lokálními stakeholders - Kinkorová, Nikola (2024)
Diplomová práce se zabývá aplikací marketingových principů v oblasti městského rozvoje. Hlavním cílem práce je vypracovat návrh efektivního komunikačního plánu pro města a obce, který podpoří interakci a participaci s lokálními stakeholdery. Návrh vychází z dobrých příkladů z praxe, podmínek města Strakonice a potřeb lokálních stakeholderů. Teoretická část přibližuje management, participaci a komunikaci ve veřejné správě. Kombinace obsahové analýzy, hloubkových rozhovorů a pozorování v praktické části identifikuje klíčové faktory úspěšné komunikace a participace. Závěry práce ukazují, že klíčovými faktory úspěšné participace a komunikace jsou transparentnost, pravidelná informovanost, spolupráce a aktivní dialog s veřejností. Na základě získaných poznatků je navržen komunikační plán, který doporučuje konkrétní nástroje a opatření pro efektivnější komunikaci a zapojení občanů.