Komunikace rozvojových záměrů měst s lokálními stakeholders - Kinkorová, Nikola; Luštický, Martin, 1982-; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce se zabývá aplikací marketingových principů v oblasti městského rozvoje. Hlavním cílem práce je vypracovat návrh efektivního komunikačního plánu pro města a obce, který podpoří interakci a participaci s lokálními stakeholdery. Návrh vychází z dobrých příkladů z praxe, podmínek města Strakonice a potřeb lokálních stakeholderů. Teoretická část přibližuje management, participaci a komunikaci ve veřejné správě. Kombinace obsahové analýzy, hloubkových rozhovorů a pozorování v praktické části identifikuje klíčové faktory úspěšné komunikace a participace. Závěry práce ukazují, že klíčovými faktory úspěšné participace a komunikace jsou transparentnost, pravidelná informovanost, spolupráce a aktivní dialog s veřejností. Na základě získaných poznatků je navržen komunikační plán, který doporučuje konkrétní nástroje a opatření pro efektivnější komunikaci a zapojení občanů.
Vedoucí práce: Martin Luštický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses