Podstata konkurenční výhody minipivovarů a její komunikace - Moravcová, Gabriela; Tripes, Stanislav; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce zkoumá podstatu konkurenční výhody deseti vybraných minipivovarů z Královehradeckého kraje. Cílem práce je identifikovat a diskutovat podstatu konkurenční výhody těchto minipivovarů. Zjistit, zda je vhodně komunikována cílové skupině zákazníků a je v souladu s trendy v oboru. Na základě takto stanoveného cíle jsou vytvořeny tři výzkumné otázky, jejichž odpovědi jsou v diplomové práci zpracovány na základě tématické analýzy vycházející z polostrukturovaných rozhovorů se zástupci vybraných minipivovarů v definovaném kraji. Na základě tématické analýzy je následně provedeno zpracování odpovědí vyplývajících z rozhovorů, přičemž data získaná z těchto rozhovorů jsou poté systematicky analyzována, aby z nich byla vytažena hlavní myšlenka daného tématu. Z analýzy dat vyplynulo, že oslovení respondenti svou konkurenční výhodu nejsou schopni jednoznačně definovat a spíše než konkurenci mezi minipivovary vnímají konkurenci ze strany velkých průmyslových pivovarů. Odlišení mezi samotnými minipivovary je pak v praxi různé, přičemž hlavním poznatkem jsou především odlišnosti plynoucí z jejich ročního výstavu, od kterého se pak odvíjí celá jejich výrobní i komunikační strategie v mnoha ohledech. Výstupem práce je zjištění aktuální situace na trhu s minipivovary v Královehradeckém kraji a doporučení, které mohou minipivovary využít pro zvýšení své konkurenceschopnosti a získání větší konkurenční výhody.
Vedoucí práce: Stanislav Tripes
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses