Starosti starostů se sociálním bydlením - Kaše, Adam; Vopátek, Jiří; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Sociální bydlení je trvale přítomným tématem ve veřejné správě na celostátní i lokální úrovni. Považujeme jej za problematiku opakovaně vyvstávající v rámci politicky atraktivní sociální oblasti, která je častým předmětem zájmu voličů a obyvatel. Realizace sociálního bydlení patří mimo jiné mezi zákonné povinnosti starostů obcí. V České republice nemáme v současnosti k dispozici komplexní data, která by organizovaně mapovala pozici starostů, jejich zkušenosti, vize a celkové povědomí o tématu sociálního bydlení v jimi spravované obci. Empirická část této práce je proto zaměřena na výzkumný soubor tvořený starosty obcí Středočeského kraje o velikosti 5-10 tisíc obyvatel, který může být prvním krokem k doplnění chybějících poznatků ve zkoumané oblasti. Výzkum za tímto účelem využívá kvalitativních metod polostrukturovaného rozhovoru a tematické analýzy pro sběr a vyhodnocení dat. Navzdory metodologickým limitům spojeným se zvoleným výzkumným designem lze ze získaných výsledků usuzovat, že existují témata v poli zájmu starostů rozšířená napříč obcemi, která si žádají naši pozornost. Z uvedeného vyplývá, že téma sociálního bydlení z pohledu starostů skýtá slibný prostor pro další výzkum a podrobnější přezkoumání naznačených souvislostí.
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses