Studie proveditelnosti podnikatelského záměru na zavedení a provoz mobilní recyklační linky na zpracování minerálních stavebních odpadů - Merčák, Martin (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na vytvoření podnikatelského plánu pro mobilní recyklaci minerálního stavebního odpadu. Byly zde zkoumány legislativní požadavky potřebné pro zahájení a provoz mobilního zařízení za pomocí rešerše od-borné literatury a zákonů. Dále je představen podnik, jeho právní forma a provedena strategická analýza. Práce detailně popisuje technickou specifikaci recyklační linky a analyzuje materiálový výstup s příklady jeho využití. Rovněž byly objasněny zdroje financování celého projektu. Klíčový je finanční plán se simulací scénářů pomocí softwaru Oracle Crystal Ball, který zároveň odhaluje i některé rizikové faktory. Závěrem práce jsou navržena opatření pro minimalizaci rizik a rozhodnutí o realizaci projektu.