Studie proveditelnosti podnikatelského záměru na zavedení a provoz mobilní recyklační linky na zpracování minerálních stavebních odpadů - Merčák, Martin; Syrovátka, Oldřich; Tyráček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na vytvoření podnikatelského plánu pro mobilní recyklaci minerálního stavebního odpadu. Byly zde zkoumány legislativní požadavky potřebné pro zahájení a provoz mobilního zařízení za pomocí rešerše od-borné literatury a zákonů. Dále je představen podnik, jeho právní forma a provedena strategická analýza. Práce detailně popisuje technickou specifikaci recyklační linky a analyzuje materiálový výstup s příklady jeho využití. Rovněž byly objasněny zdroje financování celého projektu. Klíčový je finanční plán se simulací scénářů pomocí softwaru Oracle Crystal Ball, který zároveň odhaluje i některé rizikové faktory. Závěrem práce jsou navržena opatření pro minimalizaci rizik a rozhodnutí o realizaci projektu.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses