Role udržitelnosti při organizaci eventu - Tříletá, Šárka (2024)
Cílem této diplomové práce je prozkoumat roli udržitelnosti při organizaci eventů, jak už vyplývá z názvu. Zabývá se prvky udržitelnosti v produkční rovině eventů, a to v celém procesu organizace eventu. Důraz je kladen na případovou studii dvou Eko-festivalů pořádaných společností E.ON. Práce pojednává o organizačních aspektech akcí, které jsou spojené s dopadem na životní prostředí, zaměřuje se na vyhodnocení udržitelných postupů, porovnání dvou ročníků a analýzu přístupu organizátorů a návštěvníků k udržitelnosti. Metodika práce zahrnuje kvalitativní i kvantitativní výzkum, což v sobě zahrnuje dotazníky s organizátory eventů a jejich návštěvníků. Studie se zaměřují na postoj a způsoby udržitelnosti akce. Výsledky jsou diskutovány v kontextu teoretických poznatků a jsou formulována doporučení pro organizátory eventů v České republice, jak efektivněji udržitelné praktiky do organizace implementovat.