Empirická zkoumání vizuální populární kultury - Landa, Václav; Šimůnek, Michal, 1976-; Bartošová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou paradoxu volby v kontextu streamovacích platforem se zaměřením na Netflix. Paradox volby je fenomén, kdy nadměrné množství možností vede k rozhodovací paralýze a snížení celkové spokojenosti. Cílem práce je prozkoumat, jak široká nabídka obsahu na streamovacích platformách ovlivňuje roz-hodovací procesy a divácký zážitek, a to konkrétně na platformě Netflix. Výzkum kom-binuje teoretické poznatky s daty získanými prostřednictvím dotazníkového šetřetní. Výsledky ukazují, že nadměrný výběr vede k nižší spokojenosti uživatelů Netflixu. Prá-ce se také snaží o nalezení cesty, jak se přetížení obsahem vyhnout. Navrhnutá řešení se ale neprokázala jako dostatečně účinná.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses