Femfluencing : vliv influencera na reakce spotřebitelů - Štefková, Kateřina; Gunina, Daria; Lejčková, Aneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato studie se zabývá vnímáním femfluencingu ženami, a zkoumá, jak je toto vnímání ovlivněno zdrojem marketingového sdělení. Výzkum je proveden pomocí online experimentu, který zkoumá vztah femfluencingu oproti tradičnímu marketingovému sdělení na reaktanci spotřebitele, postoj k marketingovému sdělení a postoj ke značce, a jak tento vztah ovlivňuje moderátor, tedy brand vs influencer. Výzkum je založen na podrobné literární rešerši akademických článků zabývajících se touto problematikou. Pro účely tohoto výzkumu je získán vzorek 80 respondentů z generace Y. Pro vyhodnocení je využita regresní analýza prostřednictvím softwaru SPSS Statistics. Výsledky ukazují, že femfluencing ve srovnání s tradičním marketingovým sdělením nemá významný vliv na reaktanci spotřebitele, ale má významný vliv na postoj k marketingovému sdě-lení a postoj ke značce, přičemž moderátor, ať už brand nebo influencer, nemá signifikantní vliv.
Vedoucí práce: Daria Gunina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses