Sponzorovaný obsah na Instagramu : vliv influencera na vnímání brandu spotřebitelem - Šanderová, Denisa; Gunina, Daria; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem komunikátora sponzorovaného obsahu na Instagramu. Cílem bylo vyhodnotit, jak typ komunikátora (brand / influencer / celebrita) ovlivňuje vnímání obsahu marketingového sdělení na Instagramu a samotného brandu spotřebitelem. Byla provedena literární rešerše v rámci zkoumaného tématu, dle které bylo navrženo devět výzkumných hypotéz. Práce je vypracována s využitím kvantitativních metod, formou experimentu. Data byla získána na základě odpovědí 146 respondentek z generace Y, narozených v letech 1980-1999 a následně analyzována a testována pomocí softwaru SPSS Statistics. Podařilo se podpořit tvrzení, že typ komunikátora ovlivňuje obdiv zdroje spotřebitelem, vnímanou důvěryhodnost zdroje a povědomí o značce. Dále bylo podpořeno, že vnímaná důvěryhodnost zdroje je mediátorem vlivu typu komunikátora na oblibu značky. Práce je přínosná zejména pro společnosti, akademiky a ostatní osoby zabývající se influencer marketingem.
Vedoucí práce: Daria Gunina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses