Vypořádání podílu v různých právních formách - Šolc, Ladislav (2024)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu vypořádání podílu v různých právních formách za pomocí metody komparace mezi společností s ručením omezeným a veřejnou obchodní společností. Teoretická část charakterizuje osobní a kapitálovou společnost, definuje podíl, jeho formy a ocenění. Praktická část na jednotlivých variantách popisuje nejdůležitější rozdíly ve vypořádání podílu a posuzuje, zda je výhodnější pro společníka při vypořádání podílu účast v kapitálové nebo osobní společnosti. Komparaci doplňuje stanovená hypotéza.