Vypořádání podílu v různých právních formách - Šolc, Ladislav; Müllerová, Libuše, 1945-; Stiebal, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu vypořádání podílu v různých právních formách za pomocí metody komparace mezi společností s ručením omezeným a veřejnou obchodní společností. Teoretická část charakterizuje osobní a kapitálovou společnost, definuje podíl, jeho formy a ocenění. Praktická část na jednotlivých variantách popisuje nejdůležitější rozdíly ve vypořádání podílu a posuzuje, zda je výhodnější pro společníka při vypořádání podílu účast v kapitálové nebo osobní společnosti. Komparaci doplňuje stanovená hypotéza.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses