Strategická analýza společnosti RM Stavitelství s.r.o. - Vránová, Eliška; Kubálek, Jan; Kuděj, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem této bakalářské práce je provést strategickou analýzu společnosti RM Stavitelství s.r.o., a následně představit vhodné strategie vedoucí ke zlepšení postavení společnosti vůči její konkurenci. Strategická analýza vytváří výstupy pro tvorbu strategií, díky nimž je společnost schopna dlouhodobě prosperovat. Obsahem této práce jsou celkem dvě části, teoretická a praktická. V teoretické části jsou shrnuty dosavadní poznatky z literatury, které jsou následně aplikovány v rámci jednotlivých analýz v části druhé. Praktická část je následně souhrnem řady analýz, jejichž úkolem je diagnostikovat situaci, v níž se podnik nachází, predikovat budoucí posun a doporučit společnosti strategie, díky nimž bude schopna co nejefektivněji využít příležitosti a vyhnout se hrozbám. Přínos práce tkví zejména v jeho přínosu pro samotné vedení této společnosti, které může aplikovat poznatky této práce při přijímání svých strategických rozhodnutí.
Vedoucí práce: Jan Kubálek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses