Treasury management systémy - posouzení přínosů implementace do podnikového řízení - Ozoroczy, Ján (2024)
Diplomová práce se zabývá posouzením přínosů implementace treasury management systémů (TMS) do podnikového řízení. Cílem práce je analyzovat současný stav trhu TMS v regionu centrální a východní Evropy (CEE) a identifikovat klíčové potřeby a očekávání malých a středně velkých podniků (SME) v souvislosti s těmito systémy. Práce se zaměřuje na analýzu dat získaných prostřednictvím dotazníkových šetření, která byla distribuována mezi korporace využívající treasury systémy a dodavatele TMS. Výsledky ukazují, že implementace TMS přináší významné zlepšení v oblasti správy likvidity, automatizace procesů a zvyšuje celkovou finanční stabilitu podniku. Práce taktéž identifikuje hlavní konkurenční výhody různých TMS řešení a poskytuje přehled o nákladech na pořízení a technických specifikacích nabízených produktů.