Treasury management systémy - posouzení přínosů implementace do podnikového řízení - Ozoroczy, Ján; Jablonský, Petr; Pham, Hoang Long; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá posouzením přínosů implementace treasury management systémů (TMS) do podnikového řízení. Cílem práce je analyzovat současný stav trhu TMS v regionu centrální a východní Evropy (CEE) a identifikovat klíčové potřeby a očekávání malých a středně velkých podniků (SME) v souvislosti s těmito systémy. Práce se zaměřuje na analýzu dat získaných prostřednictvím dotazníkových šetření, která byla distribuována mezi korporace využívající treasury systémy a dodavatele TMS. Výsledky ukazují, že implementace TMS přináší významné zlepšení v oblasti správy likvidity, automatizace procesů a zvyšuje celkovou finanční stabilitu podniku. Práce taktéž identifikuje hlavní konkurenční výhody různých TMS řešení a poskytuje přehled o nákladech na pořízení a technických specifikacích nabízených produktů.
Vedoucí práce: Petr Jablonský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses