Účetní a daňové souvislosti mzdového účetnictví - Beránková, Anna; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou mzdového účetnictví z účetního i daňového pohledu. Práce řeší vztahy mezi zaměstnanci a zaměstnavateli, výpočet čistých mezd zaměstnanců i povinnosti zaměstnavatelů vůči zaměstnancům a třetím osobám. Teoretický výklad se opírá o účetní zobrazení, výpočty, schémata i rozsudky soudů. Práce se mimo jiné snaží poukázat na praktické situace, které mohou v mzdovém účetnictví nastat. V samotném závěru práce je kapitola věnovaná změnám způsobeným tzv. konsolidačním balíčkem a jeho vlivem na zaměstnance a zaměstnavatele v oblasti mezd. Zkoumané změny jsou vyobrazeny na ilustrativním příkladu, ze kterého vyplývá, že kvantitativně jsou negativními změnami více postiženi zaměstnanci.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses