Analýza vlivu PZI na vnější rovnováhu České republiky z pohledu platební bilance - Kudrenko, Victoria; Marková, Jana; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem této diplomové práce je prozkoumat, jak přímé zahraniční investice ovlivňují vnější rovnováhu České republiky během vybraného období. Úvodní část zkoumá definici a distribuci přímých zahraničních investic, jakož i důvody jejich přílivu do hostitelské země a výhody, které mohou přinést. Následující část se zabývá historickým vývojem přímých zahraničních investic v České republice, vývojem českých investic v zahraničí a dopadem přílivu přímých zahraničních investic na běžný a finanční účet. Závěrečná část práce analyzuje vliv přímých zahraničních investic na vnější rovnováhu České republiky.
Vedoucí práce: Jana Marková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses