Daň z přidané hodnoty v účetnictví - Doanová, Thu Ha (2024)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou DPH v účetnictví, se zaměřením na analýzu účetního zachycení DPH. Práce demonstruje aplikaci DPH v účetnictví na konkrétních případových studiích s ohledem na aktuální problémy a zkoumá mezinárodní obchod z pohledu DPH a účetnictví. Cílem práce je prozkoumat vzájemné vztahy mezi DPH a účetnictvím s důrazem na rozdíly definované v českých legislativních předpisech. Práce rovněž zohledňuje změny v DPH a účetnictví, které přinesl konsolidační balíček z roku 2024.