Dopady Lex Ukrajina na veřejné výdaje - Bláha, Karel; Sedmihradská, Lucie; Hulínský, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem této práce je zhodnotit dopady přijaté legislativy nazvané Lex Ukrajina na veřejné výdaje a analyzovat přijatá opatření a zákony v souvislosti s válečným konfliktem na Ukrajině v období mezi 21. 3. 2022 a 31. 3. 2023, tedy v době platnosti Lex Ukrajina I až IV. Práce poskytuje kvalitativní analýzu přijaté legislativy a kvantitativní analýzu jejích dopadů na veřejné výdaje. Práce popisuje vynaložené veřejné výdaje na pomoc uprchlíkům a porovnává veřejné výdaje na uprchlíka v rámci krajů a naznačuje rozdílnou připravenost na migrační krizi v jednotlivých krajích spojenou s nutně vynaloženými náklady na pomoc uprchlíkům. Práce je rozdělena do čtyř kapitol, ve kterých je nejprve popsán stav v době vypuknutí uprchlické krize, následuje analýza přijatých zákonů. V druhé části je provedena analýza a hodnocení veřejných výdajů, které souvisely s pomocí uprchlíkům.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses