Účetní a daňové dopady vybraných zaměstnaneckých benefitů v soukromém sektoru - Morávková, Lucie (2024)
Tato diplomová práce se zabývá účetními a daňovými dopady vybraných zaměstnaneckých benefitů na zaměstnavatele i zaměstnance v soukromém sektoru. Hlavním cílem práce je popsat jednotlivé vybrané benefity, které může zaměstnavatel svým zaměstnancům poskytovat, uvést historické souvislosti vybraných benefitů, popsat daňové dopady a znázornit je spolu s účtováním u zaměstnavatele na aplikačním příkladu. Součástí práce je i úloha odborových organizací při vyjednávání obsahu kolektivní smlouvy, kterou mohou se zaměstnavatelem uzavřít.