Účetní a daňové dopady vybraných zaměstnaneckých benefitů v soukromém sektoru - Morávková, Lucie; Randáková, Monika, 1966-; Stiebal, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zabývá účetními a daňovými dopady vybraných zaměstnaneckých benefitů na zaměstnavatele i zaměstnance v soukromém sektoru. Hlavním cílem práce je popsat jednotlivé vybrané benefity, které může zaměstnavatel svým zaměstnancům poskytovat, uvést historické souvislosti vybraných benefitů, popsat daňové dopady a znázornit je spolu s účtováním u zaměstnavatele na aplikačním příkladu. Součástí práce je i úloha odborových organizací při vyjednávání obsahu kolektivní smlouvy, kterou mohou se zaměstnavatelem uzavřít.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses