ŠKODA AUTO DigiLab - Controllingový systém - Martanová, Nikola (2024)
Diplomová práce na téma Škoda X – Controllingový systém se zaměřuje na problematiku projektového controllingu a jeho praktické uplatnění. Teoretická část práce rozebírá klíčové oblasti jako jsou členění nákladů, marže, kalkulace, reporting, manažerské výsledovky, rozpočetnictví či řízení projektů. Cílem této práce je provést analýzu současného stavu controllingu ve společnosti Škoda X a na základě získaných poznatků vypracovat doporučení pro vylepšení stávajícího systému, včetně návrhu nových výkazů. Navržené výkazy mají za cíl zvýšit efektivitu řízení projektů a podpořit rozhodovací schopnosti vedení společnosti.