Soudobý význam pojištění kybernetických rizik - Machačková, Tereza; Tisová, Petra; Pecina, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na pojistný trh v USA, zejména na oblast kybernetických rizik. V práci jsou nejdříve teoreticky popsána kybernetická rizika, jejich závažnost a dopady. Dále je v práci vypracována obecná vstupní analýza nabízených cyber produktů od největších poskytovatelů v USA. Tyto poznatky jsou aplikovány na vybrané reálné kybernetické útoky z poslední doby se zaměřením především na zranitelné instituce. Závěrem jsou zhodnoceny výzvy, které jsou s kybernetickým pojištěním spojené. Část práce je také věnována prevenci, kterou firmy samotné mohou aplikovat proti kybernetickým útokům vyjma pojištění.
Vedoucí práce: Petra Tisová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses