Zprostředkovatelé finančního trhu - Zdobinský, Matěj (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na trh finančních zprostředkovatelů v České republice. V první části se zabývá regulací finančních zprostředkovatelů v různých segmentech finančního trhu. Tato část obsahuje rozdíly mezi jednotlivými segmenty finančního zprostředkování. Druhá část diplomové práce se zabývá vlivem regulačních přístupů na trh zprostředkovatelů, kde se na toto téma vyjádřili sami zprostředkovatelé. Třetí část zjišťuje situaci v jednotlivých segmentech trhu finančního zprostředkování s analýzou problémových otázek, které společností rezonují.