Podpora prodeje z účetního a daňového pohledu - Urbánková, Štěpánka (2024)
Cílem diplomové práce je shrnutí účetních a daňových dopadů vybraných druhů cenové podpory prodeje. Díky otevřenému přístupu české účetní legislativy existuje více přístupů, které mohou účetní jednotky u jednotlivých druhů podpory prodeje použít. Svoboda volby může následně vést k zhoršení možnosti porovnávat účetní jednotky na základě informací zveřejněných v účetních závěrkách. Úroveň vykazování informací o zvolených přístupech účetního zachycení podpory prodeje byla testována v rámci kvalitativní analýzy. Zkoumaným vzorkem bylo sedm největších maloobchodních prodejců v České republice, kteří se bez podpory prodeje neobejdou, neboť jak dokládají průzkumy, čeští spotřebitelé upřednostňují nákupy produktů ve slevě.