Podpora prodeje z účetního a daňového pohledu - Urbánková, Štěpánka; Šindelář, Michal; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem diplomové práce je shrnutí účetních a daňových dopadů vybraných druhů cenové podpory prodeje. Díky otevřenému přístupu české účetní legislativy existuje více přístupů, které mohou účetní jednotky u jednotlivých druhů podpory prodeje použít. Svoboda volby může následně vést k zhoršení možnosti porovnávat účetní jednotky na základě informací zveřejněných v účetních závěrkách. Úroveň vykazování informací o zvolených přístupech účetního zachycení podpory prodeje byla testována v rámci kvalitativní analýzy. Zkoumaným vzorkem bylo sedm největších maloobchodních prodejců v České republice, kteří se bez podpory prodeje neobejdou, neboť jak dokládají průzkumy, čeští spotřebitelé upřednostňují nákupy produktů ve slevě.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses