Regulace hypotéčního trhu v České republice ze strany ČNB - Zavadilová, Tereza; Radová, Jarmila; Fiala, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem diplomové práce je zanalyzovat dopad regulatorních kroků České národní banky, které byly uskutečněny v období let 2019-2023, na poptávku a nabídku hypotečního trhu a na nemovitostní trh. Diplomová práce nejdříve přibližuje způsoby regulace hypotečního trhu ze strany ČNB a jakým způsobem jsou tyto regulace komunikovány na stranu veřejnosti a jednotlivých poskytovatelů hypotečních úvěrů. V druhé části je popsáno ekonomické pozadí a vývoj hypotečního trhu v období před rokem 2019. Třetí kapitola je věnována jednotlivým regulačním opatřením, které byly mezi lety 2019–2023 realizovány. Čtvrtá kapitola se věnuje dopadu těchto regulací na nabídku a poptávku po hypotečních úvěrech a přesahu těchto regulací do nemovitostního trhu.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses