Analýza čínských firem JD.com a Pinduoduo - Černý, Ondřej; Veselá, Jitka; Malinovský, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá komparativní a fundamentální analýzou čínských společností JD.com a Pinduoduo. Práce se zaobírá globální analýzou a odvětvovou analýzou v kontextu čínských společností listovaných na americké burze, dále popisem obchodního modelu společností a nejdůležitější část tvoří finanční analýza, prognóza a stanovení vnitřní hodnocení akcií daných společností. Přínosem práce je popis a náhled na fungování a odlišnosti lídrů největšího e-commerce trhu na světě. Jsou zde popsány také rizika a překážky, kterým mohou investoři čelit při snaze najít vnitřní hodnotu akcií z Číny. Na závěr autor diskutuje výsledky ohodnocení a navrhuje možné postupy při provádění obdobné analýzy.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses