Webová tvorba České televize očima Generace Z : Analýza preferencí a postoje Gen Z k web-only pořadům - Doubková, Barbora; Kubaš, Mario, 1981-; Hanzlík, Jan, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zabývá webovou tvorbou České televize pohledem generace Z. Hlavním cílem práce je zjistit, jaké povědomí má tato generace o pořadech iVysílání a zanalyzovat jejich preference a postoje k webovým pořadům. Práce využívá kombinaci kvantitativního a kvalitativního výzkumu. Kvantitativní data získaná dotazníkovým šetřením poskytují přehled o povědomí generace Z o webových pořadech a jejich preferencích, zatímco kvalitativní rozhovor se zástupcem iVysílání poskytuje hlubší vhled do strategie tvorby obsahu České televize pro generaci Z. Výsledky ukazují, že generace Z má velmi nízké povědomí o pořadech dostupných na platformě iVysílání. Mladí diváci jsou lépe obeznámeni s webovými projekty konkurenčních platforem, což naznačuje, ze Česká televize by měla zvýšit úsilí v oblasti propagace, aby dokázala oslovit tuto cílovou skupinu a zvýšit povědomí o svých aktivitách.
Vedoucí práce: Mario Kubaš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses