IFRS 9 a modelování očekávaných kreditních ztrát - Baláček, Jan; Witzany, Jiří, 1966-; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Hlavním cílem práce je srovnání dvou přístupů k modelování očekávaných kreditních ztrát tak, jak je vyžaduje účetní standard IFRS 9. Teoretická část se věnuje původu standardu IFRS 9, jeho zavedení a popisu jednotlivých částí výpočtu očekáváných kreditních ztrát tak, jak je vyžaduje tento standard. V praktické části je na datech P2P platformy Bondora provedena implementace dvou přístupů k modelování očekávaných kreditních ztrát, a to metody využívající analýzy přežití a metody využívající neuronové sítě. Závěrem práce je srovnání těchto dvou metod a jejich výsledků.
Vedoucí práce: Jiří Witzany
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses