Analýza hospodaření příspěvkových organizací v návaznosti na odvětvová specifika - Říhová, Adéla (2024)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou hospodaření příspěvkových organizací a jejich srovnáním. Cílem práce je promítnou možné ukazatele využitelné pro tuto analýzu a provést srovnání v jednotlivých prostředích. Hlavní část práce je rozdělena na tři prostředí, a sice prostředí sociální, kulturní a školské. Každé prostředí zastupují tři konkrétní příspěvkové organizace, za které jsou provedeny analýzy v letech 2020–2022. Analýza je rozdělena na provozní a investiční oblast.