Analýza hospodaření příspěvkových organizací v návaznosti na odvětvová specifika - Říhová, Adéla; Poutník, Lukáš; Zelenka, Vladimír, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou hospodaření příspěvkových organizací a jejich srovnáním. Cílem práce je promítnou možné ukazatele využitelné pro tuto analýzu a provést srovnání v jednotlivých prostředích. Hlavní část práce je rozdělena na tři prostředí, a sice prostředí sociální, kulturní a školské. Každé prostředí zastupují tři konkrétní příspěvkové organizace, za které jsou provedeny analýzy v letech 2020–2022. Analýza je rozdělena na provozní a investiční oblast.
Vedoucí práce: Lukáš Poutník
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses