Financování regionálního školství - Parcl, Václav; Maaytová, Alena; Havlík, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá způsobem financování regionálního školství v České republice se zaměřením na základní školy. Pozornost je věnována především reformě financování, která nabyla platnosti v roce 2020. Hlavním cílem práce je zhodnotit, zda změny, se kterými reforma financování přišla, měly skutečný dopad na základní školy v České republice. První část práce je věnována seznámení se způsobem financování a se změnami, které měla reforma přinést. V další části práce jsou nejprve porovnány jednotlivé kraje a jejich data a následně je provedena analýza vlivu reformy financování. Závěrečná část práce je věnována obdobné analýze na pěti konkrétních základních školách v kraji Vysočina. K vyhodnocení vlivu reformy jsou použity různé statistické metody, především regresní a korelační analýza.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses