Daňové aspekty převodních cen a jejich správa - Svobodová, Markéta (2024)
Tato diplomová práce je zaměřena na daňovou problematiku oblasti převodních cen, jejich správu a daňovou kontrolu. Hlavním cílem práce je zanalyzovat postupy správce daně při samotné daňové správě a při daňových řízeních v podobě kontrol. První část práce se zaměřuje na komplexní teoretický vhled do problematiky převodních cen od základního pilíře v podobě principu tržního odstupu až po požadavky na tvorbu dokumentace k převodním cenám. Druhá část práce se věnuje oblasti správy daní a jejím specifikům v souvislosti s převodními cenami včetně daňových kontrol. Poslední část je věnována vybrané judikatuře Nejvyššího správního soudu České republiky a aktuálně rizikovým oblastem, následně je zanalyzován a popsán postup správce daně a doporučení pro daňové subjekty.