Daňové aspekty převodních cen a jejich správa - Svobodová, Markéta; Francírek, František; Solilová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce je zaměřena na daňovou problematiku oblasti převodních cen, jejich správu a daňovou kontrolu. Hlavním cílem práce je zanalyzovat postupy správce daně při samotné daňové správě a při daňových řízeních v podobě kontrol. První část práce se zaměřuje na komplexní teoretický vhled do problematiky převodních cen od základního pilíře v podobě principu tržního odstupu až po požadavky na tvorbu dokumentace k převodním cenám. Druhá část práce se věnuje oblasti správy daní a jejím specifikům v souvislosti s převodními cenami včetně daňových kontrol. Poslední část je věnována vybrané judikatuře Nejvyššího správního soudu České republiky a aktuálně rizikovým oblastem, následně je zanalyzován a popsán postup správce daně a doporučení pro daňové subjekty.
Vedoucí práce: František Francírek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses