Uživatelé a výstupy auditu účetní závěrky a forenzního šetření - Badinová, Petra (2024)
Tato diplomová práce se věnuje tématu auditu účetní závěrky a forenzního šetření se zaměřením na uživatele a výstupy obou těchto druhů auditu. Teoretická část se nejprve soustředí na vymezení pojmu „audit" a jeho právní úpravu, dále charakterizuje audit účetní závěrky a forenzní šetření a také pojednává o rozdílech mezi nimi. V neposlední řadě popisuje různé skupiny uživatelů zpráv z auditu účetní závěrky a zpráv z forenzního šetření. V praktické části jsou analyzovány jednotlivé zadávací dokumentace ke dvěma druhům auditu, které jsou předmětem zkoumání této práce, za účelem posouzení, zda požadavky v nich uvedené směřují ke kvalitním výstupům.