Uživatelé a výstupy auditu účetní závěrky a forenzního šetření - Badinová, Petra; Vácha, Petr; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se věnuje tématu auditu účetní závěrky a forenzního šetření se zaměřením na uživatele a výstupy obou těchto druhů auditu. Teoretická část se nejprve soustředí na vymezení pojmu „audit" a jeho právní úpravu, dále charakterizuje audit účetní závěrky a forenzní šetření a také pojednává o rozdílech mezi nimi. V neposlední řadě popisuje různé skupiny uživatelů zpráv z auditu účetní závěrky a zpráv z forenzního šetření. V praktické části jsou analyzovány jednotlivé zadávací dokumentace ke dvěma druhům auditu, které jsou předmětem zkoumání této práce, za účelem posouzení, zda požadavky v nich uvedené směřují ke kvalitním výstupům.
Vedoucí práce: Petr Vácha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses