Analýza ocenění akcií k datu IPO a jejich výnosnost v krátkém a dlouhém období - Faller, Jan; Pláničková, Markéta; Jablonský, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Práce se zabývá procesem IPO a analýzou výnosnosti akcií po IPO v různých časových intervalech, zejména během prvního roku po uskutečnění veřejné nabídky akcií. Cílem je poskytnout investorům analýzu výnosnosti akcií během prvního dne obchodování a v dalších intervalech v letech 1991–2022 na rozsáhlém datovém souboru za využití statistických metod. Teoretická část se zabývá základy akciového trhu a procesem IPO. Empirická část se nejprve věnuje stanovení výzkumných otázek na základě dosavadní literatury a následně jsou hledány odpovědi na základě analyzovaných dat. Práce například hledá odpověď na to, kdy bylo v průměru nejvýhodnější prodat akcii do roka od nákupu během prvního obchodního dne s ohledem na výnos a riziko.
Vedoucí práce: Markéta Pláničková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses