Odvodové zatížení základních druhů příjmů fyzických osob v ČR a SR plynoucí z druhého státu - Mutlová, Nikola; Vančurová, Alena, 1957-; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zabývá porovnáním a vyhodnocením vlivu příjmů ze Slovenské republiky na výpočet daně z příjmů fyzických osob v České republice a naopak, u poplatníků s různou výší a druhy příjmů. Cílem práce je porovnání vlivu odvodového zatížení při tuzemských a přeshraničních příjmech poplatníka s nízkou, střední a vysokou hodnotou příjmů. V první části práce jsou představena zákonná pravidla upravující výpočet daně z příjmů fyzických osob, zatímco v části druhé jsou na modelových situacích porovnány změny vzniklé vlivem zahraničních příjmů. Dále je komparován výpočet daně z příjmů dle právní úpravy platné pro rok 2023 a výpočet se změnami přijatými v roce 2024 v České republice, a je zhodnocen dopad těchto změn. Mým osobním cílem je pochopení celé problematiky a její aplikace v praxi.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses